Planeta Uran u horoskopu – planeta promene

uran

Planeta Uran je otkrivena 1781. godine od strane astronoma Vilijama Heršela. Njegovo otkriće se poklopilo sa periodom prosvetljenja i industrijske revolucije, a Uran je postao simbol napretka, inovacija i promena u društvu. U astrologiji, Uran je povezan sa istim temama, kao i konceptom slobode i pobune.

crtež urana

Planeta Uran u horoskopu i njena svojstva

Uran se smatra jednom od spoljašnjih planeta u astrologiji, zajedno sa Neptunom i Plutonom. Ove planete predstavljaju suptilnije i apstraktnije sile u našim životima, za razliku od ličnih planeta (Merkur, Venera, Mars i Mesec) koje se odnose na naša neposrednija iskustva.

Uran provodi oko 7 godina u svakom horoskopskom znaku, tako da je njegov uticaj generacijske prirode. Pozicija Urana u našoj natalnoj karti može otkriti gde treba da prihvatimo promene i inovacije u našim životima, kao i gde možemo doživeti iznenadne proboje i neočekivane događaje.

Generalno, Uran nas podstiče da se oslobodimo starih obrazaca i prihvatimo nove ideje i perspektive. Ovo može biti i uzbudljivo i izazovno, jer možemo biti primorani da se suočimo sa svojim strahovima i nesigurnostima kako bismo rasli i evoluirali!

Planeta Uran i horoskopski znaci

Hajde da detaljnije istražimo značenje Urana u svakom horoskopskom znaku!

 • Uran u Ovnu: ovaj položaj naglašava teme individualnosti, nezavisnosti i pionirskog duha. Oni koji su rođeni sa Uranom u Ovnu imaju tendenciju da budu avanturistički, inovativni i brzo prihvataju promene. Imaju snažnu želju da se oslobode ograničenja tradicije i autoriteta i da zakrče svoj sopstveni životni trag. Istovremeno, Uran u Ovnu se takođe može manifestovati kao impulsivno ponašanje, nepromišljenost i sklonost da se žuri u stvari bez razmišljanja o njima. Ove osobe se mogu boriti da pronađu ravnotežu između svoje želje za slobodom i potrebe za stabilnošću i bezbednošću.
 • Uran u Biku: Uran u Biku je položaj koji naglašava teme materijalizma, senzualnosti i težnje za zadovoljstvom. Oni koji su rođeni sa ovim položajem imaju tendenciju da budu privučeni luksuzu i udobnosti i možda imaju prirodni talenat za zarađivanje novca i sticanje imovine.

Međutim, Uran u Biku nas takođe podstiče da preispitamo naše vrednosti i uverenja u vezi sa novcem i materijalnim dobrima, i da tražimo nove i inovativne načine pristupa ovim temama. Oni sa ovim položajem mogu doživeti iznenadne promene ili poremećaje u svojoj finansijskoj situaciji, što na kraju može dovesti do veće slobode i fleksibilnosti u njihovim životima.

 • Uran u Blizancima: Uran u Blizancima je položaj koji naglašava teme komunikacije, radoznalosti i intelektualnog istraživanja. Oni koji su rođeni sa ovim položajem obično su po prirodi radoznali i otvoreni, i možda imaju talenat da svoje ideje i uvide prenesu drugima.

U isto vreme, Uran u Blizancima se takođe može manifestovati kao nemir i sklonost da se skače sa jedne ideje ili projekta na drugi bez potpunog istraživanja ili posvećenosti bilo kojoj stvari. Oni sa ovim položajem će možda morati da rade na negovanju fokusa i discipline kako bi maksimalno iskoristili svoje inovativne ideje i intelektualne potrage.

 • Uran u Raku: Uran u Raku je položaj koji naglašava teme emocionalne osetljivosti, negovanja i porodice. Oni koji su rođeni sa ovim položajem obično imaju snažnu želju da stvore bezbedno i bezbedno kućno okruženje i mogu biti privučeni karijerama u oblasti nege ili socijalnog rada.

Međutim, Uran u Raku se takođe može manifestovati kao potreba za emocionalnom slobodom i nezavisnošću, što može dovesti do sukoba sa porodicom ili partnerima koji su tradicionalniji ili konzervativniji u njihovim stavovima. Oni sa ovim položajem će možda morati da nauče kako da utvrde svoje potrebe i granice u odnosima, a da pritom poštuju potrebe drugih.

 • Uran u Lavu: Uran u Lavu je položaj koji naglašava teme kreativnosti, samoizražavanja i lične moći. Oni koji su rođeni sa ovim položajem imaju snažnu želju da budu prepoznati za svoje jedinstvene talente i sposobnosti, i mogu se istaći u kreativnim ili izvođačkim umetnostima.

Istovremeno, Uran u Lavu se takođe može manifestovati kao potreba za stalnom pažnjom i validacijom, što može dovesti do sklonosti ka sebičnosti ili traženju pažnje. Oni sa ovim položajem možda će morati da rade na razvijanju poniznosti i saosećanja i nauče kako da koriste svoje talente i sposobnosti za dobrobit drugih, kao i za sebe.

 • Uran u Devici: Uran u Devici je položaj koji naglašava teme praktičnosti, efikasnosti i usluge. Oni rođeni sa ovim položajem obično imaju prirodan talenat za organizaciju i rešavanje problema i mogu biti privučeni karijerama u zdravstvu ili socijalnim službama.

Međutim, Uran u Devici takođe može da se manifestuje kao sklonost da bude preterano kritičan ili perfekcionistički, što može da ometa njihovu sposobnost da inoviraju ili razmišljaju van okvira. Oni sa ovim položajem će možda morati da nauče kako da prihvate nesavršenost i rizikuju.

 • Uran u Vagi: Uran u Vagi je položaj koji ističe teme individualnosti, nezavisnosti i slobode u odnosima. Oni koji su rođeni sa ovim položajem mogu da se bore sa tradicionalnom dinamikom odnosa, radije umesto toga da iskopaju sopstveni put i zadrže osećaj autonomije u svojim partnerstvima.

Ovaj položaj takođe može doneti snažnu želju za pravdom i pravičnošću, što se može manifestovati kao strast za društvenim aktivizmom ili sklonost da se govori protiv nejednakosti. Međutim, Uran u Vagi takođe može da dovede do sklonosti ka nepredvidivosti ili nestabilnosti u odnosima, kao i do straha od posvećenosti. Naučiti da uravnoteže svoju potrebu za nezavisnošću sa spremnošću na kompromis i rad na zajedničkim ciljevima može biti doživotno putovanje za one sa ovim položajem.

 • Uran u Škorpiji: Uran u Škorpiji je položaj koji naglašava teme transformacije, intenziteta i lične moći. Oni koji su rođeni sa ovim položajem mogu imati duboku želju za samootkrivanjem i mogu biti privučeni tabu ili ezoteričnim temama.

Ovakav plasman se takođe može manifestovati kao buntovnički niz i želja da se izazovu društvene norme i očekivanja. Oni sa Uranom u Škorpiji takođe mogu biti privučeni intenzivnim ili transformativnim iskustvima, koja mogu dovesti do sklonosti ka preuzimanju rizika ili samodestruktivnom ponašanju ako nisu u ravnoteži sa samosvesnošću i oprezom.

 • Uran u Strelcu: Uran u Strelcu je položaj koji naglašava teme istraživanja, avanture i slobode misli. Oni koji su rođeni sa ovim položajem mogu imati snažnu želju da putuju, uče i iskuse nove stvari, kao i strast za filozofskim ili duhovnim traganjima.

Ovaj plasman takođe može doneti buntovničku crtu, kao i tendenciju da se ospori autoritet i dovede u pitanje status kvo. Oni sa Uranom u Strelcu takođe mogu da se bore sa osećanjem ograničenosti ili ograničenosti tradicionalnim verovanjima ili vrednostima, i mogu tražiti sopstveni put u životu. Naučiti da uravnoteže svoju želju za slobodom sa osećajem odgovornosti i posvećenosti može biti doživotno putovanje za one sa ovim položajem.

 • Uran u Jarcu: Uran u Jarcu je položaj koji naglašava teme inovacija, odgovornosti i strukture. Oni koji su rođeni sa ovim položajem mogu imati talenat za pronalaženje novih i efikasnih načina da rade stvari, kao i snažan osećaj odgovornosti i posvećenosti svojim ciljevima.

Ovaj položaj takođe može doneti buntovnički niz, jer oni sa Uranom u Jarcu mogu izazvati tradicionalne strukture i hijerarhije u potrazi za napretkom i promenom. Međutim, oni takođe mogu imati problema sa balansiranjem svoje želje za inovacijama sa potrebom za stabilnošću i strukturom. Naučiti da iskoriste svoju kreativnost uz istovremeno poštovanje važnosti pravila i propisa može biti doživotno putovanje za one sa ovim položajem.

 • Uran u Vodoliji: Uran u Vodoliji je položaj koji naglašava teme individualnosti, inovativnosti i intelektualizma. Oni rođeni sa ovim položajem mogu imati jedinstven i nekonvencionalan pristup životu, često vrednujući svoju nezavisnost i slobodu iznad svega. Oni sa Uranom u Vodoliji mogu biti privučeni humanitarnim ciljevima i mogu koristiti svoju kreativnost i intelekt da pronađu inovativna rešenja za društvene probleme.

Međutim, ovakav plasman može doneti i sklonost ka buntovnosti i nepoštovanju tradicije i autoriteta. Naučiti da uravnoteže svoju želju za inovacijama sa potrebom za saradnjom i saradnjom može biti izazov za one sa ovim plasmanom.

 • Uran u Ribama: Uran u Ribama je položaj koji naglašava teme intuicije, duhovnosti i kreativnosti. Oni rođeni sa ovim položajem mogu imati snažan osećaj empatije i duboku povezanost sa nevidljivim svetom. Oni sa Uranom u Ribama mogu biti privučeni nekonvencionalnim oblicima duhovnosti i možda imaju talenat da kanališu svoje intuitivne uvide u kreativne radove.

Međutim, ovaj položaj takođe može doneti tendenciju ka bekstvu i borbu da se ostane prizemljen u stvarnosti. Naučiti da iskoriste svoje kreativne i intuitivne darove uz istovremeno održavanje praktičnog pristupa životu može biti doživotno putovanje za one sa ovim položajem.

Kao što vidite, Uran je izuzetno zanimljiva i moćna planeta koja u astrologiji podstiče izlazak iz komfort zone, beg od naučenih obrazaca i potragu za novim znanjima.

Pratite Astrologis i saznajte sve o planetama, njihovom položaju i tumačenju u natalnoj karti!