Strelac – Osobine i ljubavni život horoskopskog znaka

strelac horoskospski znak

Horoskopski znak Strelac je deveti znak zodijaka, a oni rođeni pod ovim znakom često se vide kao avanturisti, optimisti i nezavisni.

Simbol Strelca je strelac, koji predstavlja njihovu želju da ciljaju visoko i postignu svoje ciljeve, kao i njihovu sklonost da budu direktni i pošteni u ophođenju sa drugima.

Muškarac i žena Strelac su poznati po svojoj ljubavi prema putovanjima i istraživanju, kako fizičkim tako i intelektualnim.

Često ih privlače nova iskustva i imaju snažan osećaj radoznalosti za svet oko sebe.

Ovaj avanturistički duh može ih učiniti popularnim među prijateljima, jer su uvek spremni za isprobavanje novih stvari i odlazak u nove avanture.

Međutim, horoskopski znak Strelac donosi tendenciju da govore svoje mišljenje bez filtriranja misli, što ponekad može dovesti do sukoba sa drugima, ali je takođe njihova otvorena i neposredna priroda ono što ih čini tako dragim onima koji su im bliski, jer mogu od njih uvek očekivati da su iskreni i autentični.

Muškarac i žena Strelac u ljubavi i prijateljstvu

Optimistična priroda znaka Strelca nevodi pripadnike da pronalaze samo pozitivno u situacijama i ljudima, pritom su društveni leptiri i uživaju u okruženju ljudi.

Strelac se ne plaši da bude ono što jeste i dobro prihvata nastanak novih promenama, tako da možete očekivati prijateljstvo koje se stalno razvija i raste, a njihova zarazna energična priroda i težnja ka zabavi često privlači druge ljude ka njima, bilo da je reč o vezama ili prijateljstvima.

U ljubavi, horoskopski znak Strelac traži partnera koji može da prati njihov aktivan način života i smisao za avanturu, zbog čega ga privlače pojedinci koji su samouvereni, nezavisni i spontani.

Muškarac i žena Strelac kada se zaljube, imaju tendenciju da budu žestoko odani svom partneru. Međutim se takođe mogu boriti sa posvećenošću partnerima, jer visoko cene svoju slobodu i nezavisnost, pa im može teško biti da izbalansiraju svoj ljubavni život sa svojim drugim interesima i željama, ali kada pronađu pravog partnera, spremni su da to učine.

Žena Strelac u ljubavi se često opisuje kao samouverena, flertujuća i spontana. Privlače ih partneri koji su avanturistički nastrojeni i otvorenog uma, kao i one same, i uživaju u tome da stvari budu uzbudljive i sveže u vezama.

Muškarc Strelac u ljubavi se sa druge strane, često vidi kao šarmantan, avanturistički raspoložen i samouveren, a takve ih partnerke i privlače.

Ponekad se mogu boriti da se smire, jer su prirodno nemirni i privučeni novim iskustvima.

Slaganje Strelca sa drugim horoskopskim znacima

Kada je u pitanju kompatibilnost sa drugim znacima, postoje neki znaci koji su prirodni prikladni za horoskopski znak Strelac i drugi koji mogu predstavljati više izazova, ali njihova kompatibilnost će zavisiti od uključenih pojedinaca i načina na koji međusobno komuniciraju.

Ispod u tekstu su navedeni znaci koji potencijalno mogu dobro da se slažu sa Strelčevima, ali na kraju krajeva, na pojedincima u vezi je da to nateraju da funkcioniše.

Ovan i Strelac u ljubavi

Strelac i Ovan su vatreni znakovi, što znači da su energični i strastveni. Ova kombinacija može dovesti do mnogo uzbuđenja i avanture u vezi.

Oba horoskopska znaka su takođe samouverena i nezavisna, što može biti privlačno.

Međutim, njihova potreba za slobodom i nezavisnošću takođe može dovesti do sukoba, jer se mogu opirati da se posvete dugotrajnoj vezi.

Blizanac i Strelac u ljubavi

Blizanac je vazdušni znak, koji može dobro da dopuni Strelca. Oba znaka su intelektualna i uživaju u istraživanju novih ideja i koncepata.

Takođe su oboje komunikativni i uživaju u razgovoru, što može dovesti do jake veze između njih.

Međutim, njihova nezavisna priroda takođe može izazvati probleme u vezi, jer se mogu boriti da se posvete jedno drugom.

Strelac i Lav ljubav

Lav je takođe vatreni znak, što može dovesti do mnogo uzbuđenja i strasti u vezi sa Strelcem.

Oba znaka su samouverena i vole da budu u centru pažnje, što se može dobro dopunjavati. Međutim, njihova potreba za pažnjom i divljenjem ponekad može dovesti do sukoba.

Planete u znaku Strelca

U astrologiji, planete u natalnoj karti mogu imati uticaj ne neke osobe, na njihovu ličnost i ljubavni život.

U Strelcu, planetarni vladar je Jupiter, koji je povezan sa ekspanzijom, rastom i optimizmom, i kaže se da utiče na sposobnost osobe da vidi širu sliku i da razume međusobnu povezanost svih stvari.

Oni sa jakim uticajem Jupitera u svojim natalnim kartama su često avanturističkiji, optimističniji i nezavisniji, kao i verovatnije da ih privlače putovanja i istraživanja.

Pored Jupitera, planeta Neptun takođe utiče na Strelca. Neptun je povezan sa maštom, intuicijom i duhovnim idealima, a veruje se da utiče na sposobnost osobe da iskoristi svoju unutrašnju mudrost i pristupi svojim najdubljim željama i snovima.

Horoskopski znak Strelac – zdravstveni problemi

Strelčevima vladaju jetra i kukovi, tako da oni rođeni u ovom znaku mogu biti podložniji zdravstvenim problemima vezanim za ove delove tela. To može uključivati stanja kao što su problemi sa jetrom, bol u kukovima i išijas.

Mogu imati koristi od obraćanja pažnje na zdravlje svoje jetre i izbegavanja hrane i pića štetnih za njihovu jetru, kao što su alkohol i prerađena hrana.

Da bi održali dobro zdravlje, treba da obrate pažnju na ishranu i redovno vežbaju, kao i da se dovoljno odmaraju i odvoje vreme za opuštanje.

Poslovni uspeh Strelac žena i muškaraca

Strelac je poznat po svom avanturističkom duhu i ljubavi prema putovanjima, što ih može učiniti pogodnim za karijere koje im omogućavaju da istražuju i iskuse nove stvari.

Muškarac i žena Strelac imaju potencijala da bude putopisci ili putopisni novinari, avanturistički vodiči ili vođe putovanja, i na kraju sportiste ili sportski entuzijasti!

Takođe su intelektualni i uživaju u učenju, pa je za njih idealna karijera učitelja ili profesora, zatim filozofa ili teologa i preduzetnika, odnosno vlasnika preduzeća.

Horoskopski znak Strelac može biti u dragocenoj prednosti u karijeri gde je neophodna transparentnost i direktnost, ali pripadnici ovog znaka se mogu teško prilagoditi sredinama gde je diplomatija važna, odnosno biranje reči prilikom govora.

Dodatno, Strelci takođe mogu biti impulsivni i imati tendenciju da previše troše ili preuzimaju finansijske rizike bez potpunog razmatranja posledica.

Samim tim im teško pada ušteda novca i možda će više težiti da žive u trenutku i uživaju u svom novcu dok ga zarađuju, umesto da planiraju budućnost.