Ovan – karakteristike osoba rođenih u ovom znaku

Ovan horoskopski znak

Prvi znak horoskopa, Ovan, povezan je sa strašću, energijom i velikom željom za uspehom. Ljudi rođeni u ovom znaku su prirodni lideri, samouvereni su i veoma nezavisni, sa jakim osećajem sebe. Bilo da se radi o muškarcu ili ženi, Ovnovi su uvek u potrazi za novim izazovima i iskustvima.

U nastavku teksta pročitajte detaljnije o karakteristikama muških i ženskih Ovnova, kakvi su u ljubavi, u poslu, kao i kakav je njihov zdravstveni aspekt.

Muškarac Ovan horoskop – samouvereni i dominantni

Muškarac Ovan je samouveren, a gde god da se pojavi, sa sobom donosi osećaj uzbuđenja i avanture. Oni su prirodne vođe i ne plaše se da preuzmu odgovornost i donose odluke.

Kako su veoma dominantni, nije im strano da u nekim situacijama pokažu i dozu egocentričnosti i arogancije, jer su svesni sebe, pa se ni ne trude da prikriju svoje kvalitete ili se prikažu skromniji i povučeniji.

Nezavisni su i uživaju da imaju sopstveni prostor, ali takođe mogu biti neverovatno velikodušni i podržavati one do kojih im je stalo. U sebi imaju takmičarski duh, te vole okruženja u kojima mogu da pokažu svoje talente i veštine.

Ponekad mogu delovati veoma impulsivni, ali to je zato što su uvek vođeni željom da uspeju i ostvare ono što su naumili.

Muškarci Ovnovi su vrlo dostojanstveni, ponekad čak i uobraženi i sujetni, ali njihova detinjasta priroda i sklonost da uvek traže najbolje u ljudima ih sprečava da budu zlopamtila ili da se svete drugima.

Muškarac Ovan – ljubav

Muškarci Ovnovi su veoma često nespretni, netaktični, grubi ili hladni kada je u pitanju ispoljavanje njihovih emocija.

Po svojoj prirodi su veliki kavaljeri i skloni tome da pokažu svoju kulturu i manire, pa ponekad deluju i previše uštogljeni. Zbog toga, mogu ostaviti utisak da su nezainteresovani ili nesposobni da budu romantični i strastveni.

Veoma često su osvajački nastrojeni, te kada pronađu idealnu partnerku za sebe, mogu postati potpuno druga osoba koje će sve svoje želje i ciljeve podrediti sreći osobe koju vole.

Žena Ovan horoskop – ambiciozne i nezavisne

Žena Ovan je puna samopouzdanja, dinamična je i nezavisna. Ona se ne boji da se afirmiše u bilo kojoj situaciji u kojoj se nalazi. Veoma je strastvena i ne plaši se da rizikuje i isprobava nove stvari.

Žene u ovom horoskopskom znaku su uverene u svoje sposobnosti i uvek teže novim izazovima koji će im omogućiti rast i razvoj. Ambiciozne su i može se reći da idu “glavom kroz zid”. Jedna od njihovih najvećih mana je njihova tvrdoglavost, ali Ovnovi i te kako umeju da upotrebe to u svoju korist.

Iako vole da ih drugi gledaju kao pobednika, one najviše vole da pobede same sebe. Zbog toga neustrašivo realizuju sve svoje planove i ideje.

U međuljudskim odnosima, žene u ovom znaku umeju da podignu zid oko sebe zbog prethodnih loših iskustava, kada su zbog svoje iskrenosti bile povređene ili izigrane. Ipak, veoma su saosećajne i plemenite prema dragim ljudima.

Žena ovan – ljubav

Žene Ovnovi nisu sklone lakom zaljubljivanju i emotivnom vezivanju za druge, već uvek veoma svesno i racionalno biraju partnere koji im odgovaraju po karakteru i temperamentu.

Ženski Ovan je u ljubavi su veoma otvoren i direktan, pa svojim partnerima vrlo jasno stavlja do znanja svoja očekivanja i želje. Zbog toga je ljubav sa njom u neku ruku vrlo jednostavna, ukoliko se poklopi sa idealnim partnerom koji joj uzvraća na isti način.

Međutim, ukoliko žena u Ovnu nekome otvori svoje srce, a potom bude izmanipulisana ili odbijena, može postati veoma gruba ili čak osvetoljubiva, a onda se i povući u sebe iz straha od novih emotivnih poraza.

Ovan posao – hrabro suočeni sa svim preprekama

S obzirom na to da je vladajuća planeta sazvežđa Ovna – Mars, uticaj ove stroge planete na poslovni aspekt je veoma izražen i to kroz odlično rezonovanje, racionalnost, oštroumnost, istrajnost i ambicioznost.

Kako su Ovnovi rođeni lideri i pobednici, nemaju sklonost ka povlačenju ili strahu od bilo kakvih izazova. Veoma se hrabro suočavaju sa svakim novim problemom na svom putu ka ostvarenju ciljeva i planova.

U svaki posao ulažu puno energije, strasti i volje, pa ponekad mogu delovati agresivno, kompetitivno, tvrdoglavo i prepuni surove ambicije. Posebno kada su nestrpljivi i brzopleti u želji da što brže ostvare svoje ideje i planove, mogu pogrešiti i ispoljiti nervozu i bes na svoje saradnike.

Muški predstavnici znaka su veoma sposobni da se ostvare u širokom spektru zanimanja, a neki od njih su: vojnik, sudija, advokat, direktor, hirurg, bankar, IT stručnjak, muzičar, inženjer, voditelj, pisac, istoričar i sportista.

Žene u znaku Ovna se, zbog svoje discipline i marljivosti, odlično slalaze u ulogama arhitekte, sudije, nastavnika, menadžera, lekara, učitelja, psihologa, psihijatra, naučnika i istraživača.

Ovan i zdravlje – sa kakvim zdravstvenim tegobama se nosi?

Za Ovnove generalno važi da vode računa o svom zdravlju i da se bave sportom. Međutim, u kasnijim godinama, osobe u ovom znaku mogu imati problema u vezi sa bolestima koštano-zglobnog sistema (problemi sa kičmenim stubom, zglobovima, reumom).

Takođe, mogu imati problema sa sinusima i gornjim respiratornim organima (hronične upale, alergije), kao i sa srcem, krvnim pritiskom ili cirkulacijom.

U poznim godinama, Ovnovi mogu imati problema i sa čulom vida ili sluha, kao i sa poremećajima raspoloženja, nesenice ili nervoze.

Nadamo se sta ste pronašli sve što vas je zanimalo o Ovnovima. Na Astrologisu pronađite i dnevni i godišnji horoskop za sve znakove, kao i sve iz oblasti astrologije.