Tigrovo oko – horoskop i svojstva

prsten sa tigrovim okom

Tigrovo oko je prelep dragi kamen poznat po svojoj jedinstvenoj boji i šari. 

Ovaj kamen se vekovima koristio u raznim kulturama kao moćan talisman za zaštitu i hrabrost. U astrologiji, tigrovo oko je povezano sa planetom Mars i veruje se da ima mnogo prednosti za onoga ko ga nosi. 

Kamen tigrovo oko je vrsta kvarca koja je poznata po svojoj zlatno-braon boji. Šara na ovom dragom kamenu je jedinstvena i podseća na pruge tigra, a otuda i njegovo ime

Tigrovo oko značenje i njegova jedinstvena šara mogu biti od velike koristi nekim horoskopskim znakovima.

privezak za tigrovim okom

Tigrovo oko – značenje i verovanja

U mnogim kulturama veruje se da tigrovo oko ima zaštitna svojstva i koristi se za odbijanje zlih duhova i negativnih energija. Takođe se kaže da promoviše hrabrost, snagu i samopouzdanje, što ga čini odličnim kamenom za one kojima je potreban podsticaj motivacije.

Pored zaštitnih i motivacionih svojstava, za tigrovo oko se kaže i da ima lekovita svojstva. Veruje se da pomaže u ublažavanju anksioznosti i straha, kao i da pruža jasnoću. Neki čak veruju da tigrovo oko može pomoći u poboljšanju fokusa i koncentracije, što ga čini odličnim kamenom za studente i profesionalce.

Jedno od verovanja povezanih sa tigrovim okom je da može pomoći da se uravnoteže jin i jang energije u telu. 

To je zato što se veruje da kamen sadrži i mušku i žensku energiju, što ga čini moćnim alatom za postizanje harmonije i ravnoteže. Takođe se kaže da je kamen za uzemljenje koji može pomoći da se nosilac poveže sa zemaljskim energijama.

Tigrovo oko kamen – horoskop i astrologija

U astrologiji, tigrovo oko je povezano sa planetom Mars, koja je poznata po svojoj energiji, moći i strasti. 

Ova veza daje tigrovom oku njegove snažne i zaštitne kvalitete, kao i njegovu sposobnost da poveća hrabrost, snagu i samopouzdanje. Takođe se veruje da tigrovo oko ima svojstva uzemljenja i balansiranja, što ga čini odličnim kamenom za one koji moraju da pronađu osećaj stabilnosti u svom životu. 

Pored toga, kaže se da tigrovo oko ima pozitivan uticaj na čakre koje su povezane sa instinktima preživljavanja i ličnom moći. Kao takvo, tigrovo oko se često koristi u praksi kristalnog lečenja i meditacije kako bi pomoglo u usklađivanju ovih čakri i promovisanju osećaja unutrašnje harmonije i ravnoteže.

Kada je u pitanju horoskop tigrovo oko je odličan dragi kamen za Jarčeve.

Tigrovo oko i Jarac

Tigrovo oko se smatra savršenim kamenom za Jarca jer deli mnoge kvalitete sa ovim zemljanim znakom. 

Jarčevi su poznati po svojoj praktičnosti, disciplini i marljivoj prirodi, a tigrovo oko može pomoći da se poboljšaju ove osobine. Svojstva uzemljenja i stabilizacije kamena mogu pomoći Jarčevima da ostanu fokusirani na svoje ciljeve i održe osećaj ravnoteže i stabilnosti, čak i u izazovnim situacijama.

Pored toga, tigrovo oko može pomoći Jarčevima da iskoriste svoju unutrašnju snagu i samopouzdanje. Jarčevi ponekad mogu biti skloni niskom samopouzdanju ili negativnom razgovoru sa sobom, ali tigrovo oko može da pruži podsticaj hrabrosti i motivacije, omogućavajući im da rizikuju i s većim samopouzdanjem slede svoje snove.

Takođe se veruje da je tigrovo oko zaštitni kamen koji može pomoći da se Jarčevi odbrane i zaštite od negativne energije. Ovo može biti posebno korisno za Jarčeve koji imaju tendenciju da budu rezervisani i oprezniji u svom pristupu životu.

Sve u svemu, tigrovo oko je moćan kamen koji pruža podršku i koji može pomoći Jarčevima da ostvare svoje ciljeve, održe osećaj ravnoteže i iskoriste svoju unutrašnju snagu i samopouzdanje.

Tigrovo oko nakit

Tigrovo oko je popularan kamen za nakit i može se naći u različitim oblicima, uključujući ogrlice, narukvice i minđuše. 

Kada nosite nakit od tigrovog oka, veruje se da nosilac može imati koristi od svojstava kamena tokom celog dana. Takođe se kaže da je moćno sredstvo za meditaciju i može pomoći u promovisanju osećaja unutrašnjeg mira i smirenosti.

Nakit od tigrovog oka mogu da nose i muškarci i žene, i to je svestrani kamen koji se može uklopiti u mnogo različitih stilova. 

Potražite nakit napravljen od originalnog tigrovog oka koji je pažljivo odabran i poliran kako bi se istakla prirodna lepota kamena. Ručno rađeni nakit je često najbolji izbor, jer je veća verovatnoća da će biti izrađen pažljivo i posvećeno.

Tigrovo oko čišćenje i punjenje

Kao i svako drago kamenje, tigrovo oko treba redovno puniti i čistiti kako bi se osiguralo da nastavi da funkcioniše u svom punom potencijalu. Kada je u pitanaju tigrovo oko punjenje možete izvršiti na nekoliko načina. 

Jednostavno ga postavite na mesto gde može biti izložen sunčevoj ili mesečevoj svetlosti nekoliko sati. Ovo će pomoći da se kamen napuni energijom i poboljša njegova prirodna svojstva.

Kada je u pitanju tigrovo oko čišćenje takođe može biti izvršeno na nekoliko načina. Jedna uobičajena metoda je jednostavno ispiranje kamena pod tekućom vodom nekoliko minuta, omogućavajući vodi da ispere svaku negativnu ili ustajalu energiju koja se možda nakupila na kamenu. Takođe možete koristiti slanu vodu za čišćenje tigrovog oka, ali obavezno koristite blagi rastvor soli i temeljno isperite kamen nakon toga da ne biste oštetili površinu kamena.

Još jedna popularna metoda za čišćenje tigrovog oka je korišćenje zvuka. Jednostavno držite kamen blizu muzičkog instrumenta i dozvolite zvučnim vibracijama da pređu preko kamena. Ovo može pomoći da se oslobodi zarobljena energija i povrati prirodnu ravnotežu kamena.

Bez obzira na to koji metod izaberete, pažljivo i sa poštovanjem rukujte tigrovim okom i uvek verujte svojoj intuiciji kada je u pitanju izbor pravog metoda čišćenja i punjenja za vaš kamen. Uz redovno čišćenje i punjenje, vaš kamen tigrovo oko nastaviće da vam pruža svoja moćna zaštitna i lekovita svojstva u godinama koje dolaze.