Rubin kamen – horoskop i svojstva

prsten sa rubinom

Rubin je dragoceni dragi kamen koji vekovima pleni srca ljudi. Svojom bogatom crvenom bojom i visokom vrednošću korišćen je u razne svrhe, od izrade nakita do ukrašavanja kraljevskih kruna. 

Rubin pripada mineralu korundu, koji je jedan od najtvrđih minerala na Zemlji. Njegova crvena boja je zbog prisustva hroma u njegovoj kristalnoj strukturi, a nijansa može da varira od svetlo crvene do tamno crvene.

Vruje se da rubin kamen ima moć da smiri onoga ko ga nosi, ali donosi i dobru sreću, snagu i odlučnost.

ogrlica sa priveskom koji ima rubin

Rubin kamen – značenje i verovanja

Kroz istoriju, rubin značenje i verovanja su bila široko rasprostranjena, i on je imao mnoga svojstava i koristio se u različite svrhe.

U drevnim vremenima verovalo se da rubin štiti nosioca od povreda, posebno tokom bitaka. Takođe se smatralo da rubin donosi sreću, bogatstvo i uspeh nosiocu. A ovaj kamen je upravo zato i kompatibilan za mnoge horoskopske znakove.

Pored toga, verovalo se da rubini imaju lekovita svojstva i da su korišćeni za lečenje raznih bolesti kao što su loše varenje, groznica i infekcije. Drevni hindusi su verovali da rubin kamen može zaštititi od zla i doneti duševni mir. Takođe su verovali da su rubini simbol ljubavi i strasti i da su davani kao poklon za izražavanje naklonosti.

Rubin horoskop

U astrologiji rubini imaju poseban značaj. 

Rubin je kamen rođenja za ljude rođene u julu, a povezuje se sa horoskopskim znakom Lava. U astrologiji se veruje da rubini jačaju snagu volje i samopouzdanje onih koji ih nose. 

Kaže se da ima smirujući efekat na emocije i može pomoći korisniku da postigne svoje ciljeve. Rubini se takođe povezuju sa planetom Mars, koja je poznata po svojoj moći i energiji. Kaže se da je energija Marsa pojačana rubinom, što ga čini moćnim kamenom za one kojima je potreban podsticaj i snaga.

Pred toga, rubin može biti jako koristan i za one rođene u znaku Škorpije. Ovaj kamen takođe poboljšava njihove prirodne kvalitete, ali i usmerava ih ka pozitivnim emocijama

Znak Lav i rubin kamen

Lavovi su poznati po svojim jakim liderskim kvalitetima i strasti za životom. 

Prema astrologiji, rubin je dragi kamen koji je posebno koristan za Lavove, jer se veruje da jača njihovu snagu volje, podiže njihovo samopouzdanje i poboljšava njihove prirodne kvalitete. 

Takođe se smatra da rubin ima smirujući efekat na emocije, što može biti posebno korisno za Lavove, koji ponekad mogu postati preterano emotivni ili imati burne reakcije. 

Ako nose rubin, Lavovi mogu iskoristiti svoju unutrašnju snagu i koristiti je za postizanje svojih ciljeva i prevazilaženje svih prepreka koje im se nađu na putu. Pored toga, rubin je povezan sa ljubavlju i strašću, što rezonuje sa Lavovim dubokim osećajem strasti i želje za ljubavlju i romantikom. 

Sve u svemu, rubin je moćan dragi kamen koji može pomoći Lavovima da iskoriste svoje prirodne kvalitete i dostignu svoj puni potencijal.

Znak Škorpija i rubin kamen

Osim što su kompatibilni sa Lavovima, veruje se da su rubini kompatibilni i sa Škorpijama. Škorpije su poznate po svojoj intenzivnoj i strastvenoj prirodi, a smatra se da nošenje rubina poboljšava ove kvalitete. 

Za rubin se kaže da pomaže Škorpijama da izraze svoje emocije na pozitivan i konstruktivan način, istovremeno im pružajući osećaj snage i osnaživanja. Štaviše, veruje se da rubin pomaže Škorpijama da prevaziđu sve izazove ili prepreke sa kojima se mogu suočiti i da ih vodi ka uspehu i prosperitetu. 

Iz ovih razloga, rubini su popularan izbor za Škorpije koje traže dragi kamen koji je u skladu sa njihovim prirodnim kvalitetima i poboljšava njihov lični rast.

Rubin nakit – kako se brinuti o njemu?

Kada je u pitanju briga o nakitu od rubina, važno je preduzeti određene mere predostrožnosti kako biste osigurali da zadrži svoju lepotu i izdržljivost. 

Rubine treba redovno čistiti toplom vodom i blagim sapunom i osušiti mekom krpom. Izbegavajte izlaganje rubina ekstremnoj toploti ili sunčevoj svetlosti, jer to može dovesti do izbledenja ili oštećenja. Takođe je važno čuvati nakit od rubina u mekanoj tkanini ili kutiji za nakit kako biste sprečili da se izgrebe ili ošteti.

Rubin prsten je najpopularniji komad nakita od ovog dragoga kemena, a on sadrži i duboku simboliku i značenje, što ga čini savršenim izborom za one koji traže i bezvremenski dodatak svojoj kolekciji.