Riba horoskop 2023. – godišnji horoskop Riba 2023.

godišnji horoskop

Zanima vas kakav je vaš godišnji horoskop?

Godišnji horoskop 2023. Ribama donosi mogućnost za sticanjem veće upoznatosti sa sobom i svojim daljim životnim putem, a važnost preuzimanja odgovornosti za sopstvene postupke i situacije će izbiti u prvi plan. Međutim to ne znači da pripadnike očekuje loša godina već prilika za rast i razvoj.

Ribe su uglavnom u redu sa promenama i nemaju strah od njih, zbog čega bi trebali otkloniti uplašenost u narednom periodu iz života i samim tim izbeći potencijalne zdravstvene probleme koji nastaju usled brige i promene svakodnevnih aktivnosti.

Rad na sebi počinje već od marta dolaskom stroge planete Saturn, kada se očekuje zatišje u karijernom razvoju, koje će trajati sve do decembra kada prestaje da deluje retrogradni Neptun. Međutim to nisu jedine novosti, jer pre toga Venera donosi sa sobom pozitivne promene na ljubavnom planu, koje ćete videti u nastavku teksta!

Ljubavni godišnji horoskop Riba 2023.

Planeta Venera je 15. februara 2023. u 19 časova napravila svoj tranzit u horoskopski znak Ribe i donela sa sobom prijatno osveženje na ljubavnom planu, a ona će ostati tu gde jeste do 12. marta 2023. godine.

Venera u Ribama donosi snažan osećaj romantičnog idealizma, jer pojedinac može biti sklon da svoje partnere i veze vidi kroz ružičaste naočare. Pripadnici mogu imati duboku želju u ovom periodu za vezom sa srodnom dušom, kojoj bi bili da naglasimo veoma posvećeni!

Pritom su Ribe poznate po svojoj pojačanoj empatiji i osetljivosti, a Venera u Ribama pojačava ove kvalitete, pa pripadnike očekuje turbulentan period i veća potreba za uveravanjem da je ljubav od strane partnera uzvraćena, kao i kasnije u godini kad se nađu nesigurni pod uticajem Saturna.

Osobe u znaku Ribe mogu biti sklone tome da ih kompletno obuzmu emocije koje ne mogu da kontrolišu, ali i da im se učestalo javljaju problemi sa granicama u odnosima sa drugim ljudima, dok će Saturn doneti osećaj strukture i discipline ovim energijama. 

Tumačeći godišnji horoskop Riba 2023. primetno je da Saturn pomaže da se uspostave zdrave emocionalne granice i da će Ribe 2023. zaštititi svoju energiju od toksičnih ljudi i partnera!

Međutim, pod uticajem retrogradnog Neptuna krajem juna znak Riba se može boriti sa granicama i iskušenjem da pobegne u sopstveni svet fantazije.

Dodatno sa Venerom u Ribama, pojedinac može osetiti snažnu vezu sa božanskim i duhovnim carstvom, a utehu će pronaći u meditaciji, molitvi ili drugim duhovnim praksama sa partnerima koji dele njihova duhovna uverenja i vrednosti.

Finansije Riba – horoskop 2023. 

Retrogradni Neptun od 30. juna donosi u Ribama mešavinu pojačane intuicije i duhovne svesti, ali i potencijalnu konfuziju i prevaru, pa to nije dobar period za preuzimanje velikih rizika. 

Retrogradni Neptun će trajati do 6. decembra kad će se vratiti u normalu i u tom periodu se očekuju promocije na bolje poslovne položaje i dobijanje novog posla ili čak u mesecu mart, ali se nakon toga ne treba značajno truditi.

Kada je retrogradno u Ribama, pojedinac se može boriti da razlikuje stvarnost od fantazije i biva podložniji obmani ili manipulaciji, zbog čega je važno održati jasan osećaj stvarnosti. 

Konfuziji će doprineti i ulazak planete Merkur što će dovesti do neodlučnosti i sklonosti izbegavanju konfrontacije. Osobe će se u periodu od 2. marta do 18. marta boriti da se jasno izraze i imaće tendenciju da budu previše nejasni ili indirektni u svojoj komunikaciji.

Sve u svemu, Merkur u Ribama nas podstiče da pristupimo komunikaciji i učenju sa više osećajnosti i kreativnosti, ali moramo imati na umu mogućnost zabune. 

Sa druge strane, horoskopski znak Riba je takođe povezan sa kreativnošću, maštom i umetničkim izrazom, kojima će Saturn od početka marta doneti strukturu i disciplinu, pomažući da se ovi talenti dodatno razviju i pretvore u nešto opipljivo.

Treba imati na umu da godišnji horoskop Riba 2023. godine sugestira da će ovo biti godina sa više finansijskih dobitaka nego u prethodnim godinama!

Zdravstveni godišnji horoskop Riba 2023.

Neptun je kako smo već rekli povezan sa iluzijama, snovima i duhovnošću. Njegov uticaj na Ribe može se manifestovati kao povećana osetljivost na okolinu, što će potencijalno učiniti pripadnike podložnim alergijama i ranjivosti. 

Sem toga tendencije bekstva od stvarnosti ili izbegavanja suočavanja sa problemima se izražava putem nezdravih mehanizama, kao što je preterana konzumacija alkohola ili/i droge i drugih sredstava.

Sem toga će pripadnici biti pod uticajem da se odluče na ignorisanje simptoma sve dok ne postanu ozbiljni zdravstveni problemi, kada će se obratiti za pomoć.

Uopšteno godišnji horoskop Riba 2023. predviđa učestale nezgode zbog velikih promena i tranzicija tokom čitave godine, a samim tim i zahteva veću opreznost pripadnika u saobraćaju, kao i izaženiju brigu o sebi kako im ne bi disciplina, pod uticajem Saturna, narušila psihičko i fizičko zdravlje.

Na kraju, treba uopšteno reći da će zdravstveno stanje ove godine imati svoje uspone i padove, ali i da su stopala deo tela koji je povezan sa Ribama i da je samim tim dobra briga o njima važna za održavanje opšteg zdravlja. 

Ribe bi takođe trebale da obrate pažnju na svoj limfni sistem i vežbaju vežbe koje promovišu zdravu cirkulaciju i detoksikaciju.

Ulazak planete Saturn i uticaj punog meseca 

Znak Riba je ove godine pod velikim uticajem planete Saturn koja ulazi u ovaj znak od 7. Marta 2023. i tu će ostati sve do 23. maja 2025. godine!

Međutim to nije sve, jer se opet pojavljuje u periodu od 31. avgusta 2025. do 13. februara 2026. godine.

Ova pojava u rasponu od tri godine donosi kombinaciju energija koje se mogu manifestovati na različite načine u zavisnosti od individualne natalne karte i drugih faktora astrologije

Ribe su vodeni znak povezan sa emocijama, intuicijom i duhovnom svesnošću, a sa druge strane je Saturn, planeta koja predstavlja disciplinu, strukturu i granice, a kada se ove energije kombinuju, mogu stvoriti osećaj povećane osetljivosti i svesnosti, kao i u ostalim mesecima pod uticajem Neptuna, Venere i punog meseca.

Uticaj će se prikazati u intenziviranju dodira koji imaju sa emocijama, intuicijom i duhovnim svetom.

Sem toga godišnji horoskop Riba 2023. navodi da kada nastupi pun mesec 30. avgusta važno je da pripadnici ostanu prizemljeni i održe zdrave granice tokom ovog vremena, a istovremeno dozvole sebi da istražuju svoje emocije i kreativne impulse!