Devica 2023. – godišnji horoskop Devica 2023.

godišnji horoskop

Početkom marta će Device da dobiju priliku da stvarno zastanu i procene svoj život, a samim tim i odluče kako će dalje da ga nastave. Pun mesec u Devici je vreme za samorefleksiju, organizaciju i praktičnost, te savetujemo pripadnike dobro da iskoriste ovaj period i postave ton za ostatak godine.

Kontrolisanjem tendencije za perfekcionalizam i preteranu kritičnost sebe i drugih pripadnike horoskopskog znaka Devica očekuje produktivan i ispunjen period na svim poljama!

Sve u svemu, godišnji horoskop Devica 2023. nagoveštava potencijal da ovo bude godina rasta i učenja, a dajući prioritet svom zdravlju, komunikaciji i brizi o sebi, one mogu maksimalno iskoristiti prilike koje im se nađu i prevazići sve izazove koji se pojave, a videćete u nastavku šta sve očekuje horoskopski znak Device.

Ljubavni godišnji horoskop Devica 2023.

Generalno gledano, horoskopski znak Device je poznat po svom analitičkom i metodičnom pristupu životu. Pripadnici imaju tendenciju da budu orijentisani na detalje i praktični, zbog čega često cene red i rutinu, što će ih potencijalo dovesti do uspona i padova u odnosima 2023. godine.

Možda će biti introspektivne i kritičnije prema svojim partnerima, time izazivajući sukobe. Međutim, ako su voljne da otvoreno i iskreno komuniciraju sa svojim voljenima, možda će moći da reše ova pitanja i ojačaju svoj ljubavni odnos.

Tokom retrogradnih perioda Merkura, važno je da Device budu posebno pažljive u komunikaciji, kako u ličnim tako i u profesionalnim odnosima. 

Međutim to neće biti problem tokom punog meseca 7. marta, koji će Devicama doneti snažan osećaj dužnosti i odgovornosti, kao i želju da služe drugima! 

Pak, energija Marsa se ponekad može sukobiti sa analitičkom i opreznom prirodom Device 2023, što će je dovesti do preteranog razmišljanja, anksioznosti i do želje za perfekcionizmom na ljubavnom polju, ali i u drugim sferama života.

Venera je planeta ljubavi, lepote i harmonije, a kada uđe u znak Device 8. oktobra, može da unese fokus na praktičnost i pažnju na detalje u odnosima i estetskim preferencama. 

Tokom ovog vremena, možda će ih privući praktični, prizemni pojedinci koji daju prednost zdravlju i blagostanju.

Dok kasnije u mesecu oktobru, godišnji horoskop Devica 2023. nagoveštava da će oni rođeni pod ovim znakom težiti da u svojim odnosima daju prioritet praktičnim razmatranjima, kao što su zajedničke vrednosti, komunikacija i organizacija. 

Okrenutost potrebama partnera će se ispoljiti u želji da rade na poboljšanju zdravlja i blagostanja njihovih partnerstava, na primer kroz zajedničke vežbe ili zdrave navike!

Poslovni godišnji horoskop Devica 2023. 

Device će se fokusirati na svoje karijere 2023. i možda će im se ponuditi nove prilike za rast i napredovanje, ali treba da vode računa da ne preuzimaju previše odjednom. 

Dodatno, mogu doživeti neke finansijske uspone i padove u 2023, pa bi trebalo da vode računa da ne potroše previše i da naprave budžet koji će im pomoći da ostanu na pravom putu. 

Pun mesec u horoskopskom znaku Devica 2023. je vreme kada je Mesec direktno nasuprot Suncu, osvetljavajući znak Device.

Obično se dešava jednom godišnje i može imati značajno značenje u astrologiji i na duhovnom polju. To je vreme kada Device mogu osetiti snažnu želju da analiziraju i procene svoje živote, da identifikuju oblasti u kojima treba da se poboljšaju ili promene. 

Sve u svemu, pun mesec u Devici je vreme da se usredsrede na samousavršavanje, organizaciju i prilagoljivost. Koristeći energiju punog meseca, one će napredovati ka svojim ciljevima i postići veću jasnoću i fokus u svojim životima.

Ovaj period takođe može doneti osećaj jasnoće i fokusa na rad i karijeru Device. Prikazaće im se jasnija vizija njihovih ciljeva i zadataka i možda će moći da napreduju ka njihovom postizanju. Dodatno će biti efikasniji i produktivniji u svom radu, zahvaljujući svom analitičkom i orijentisanom na detalje pristupu.

Sem toga, Devica je zemljani horoskopski znak koji se povezuje sa uslugom, zdravljem i efikasnošću, a uticaj asteroida Palas 10. jula ima potencijal da poboljša ove kvalitete, kao i da donese osećaj kreativnosti i inovativnog razmišljanja.

Uticaj retrogradnog Merkura 2023.

Merkur je vladajuća planeta Device, što znači da njegovo kretanje i položaj mogu imati značajan uticaj na pojedine Device, a kada je Merkur u Devici, to može da pojača analitičke i metodičke tendencije Device, čineći ih još više orijentisanim na detalje i praktičnijim, a upravo to će se desiti 28. jula i trajaće do 4. oktobra. 

Međutim, kada je Merkur retrogradan recimo ko ove godine od 23. avgusta, to će izazvati kvarove u komunikaciji, tehnološke probleme i opštu konfuziju. 

Takođe, mogu iskusiti kašnjenja ili zastoje u svojim planovima ili projektima i trebalo bi da budu spremni da se prilagode i budu fleksibilni, jer ako budu pažljivi i vode posebnu pažnju u ovim oblastima uspešno će se kretati u retrogradnim periodima Merkura. 

Zdravstveni godišnji horoskop za Device 2023.

Device bi trebalo da daju prioritet svom zdravlju 2023. godine, jer mogu biti podložne bolestima povezanim sa stresom. Trebalo bi da se pobrinu da dovoljno spavaju, redovno vežbaju i obezbede sebi zdravu i redovnu ishranu. 

Pripadnici takođe mogu imati koristi od praktikovanja pažljivosti i tehnika za smanjenje stresa.

Za Device je važno da održavaju ravnotežu između posla i ličnog života i da daju prioritet brizi o sebi kako bi izbegli sagorevanje.

Pun mesec u martu je idealno vreme za Device da obrate pažnju na svoje fizičko zdravlje i blagostanje. Možda će osetiti potrebu da usvoje zdravije navike, da više vežbaju ili da jedu uravnoteženiju ishranu i da se dovoljno odmaraju. 

Takođe mogu imati koristi od praksi povišene svesnosti kao što su joga, meditacija ili vežbe dubokog disanja!

Sa Marsom u Devici od 10. jula, će dodatno biti motivisani da poboljšaju svoje fizičko zdravlje, dnevne rutine i radne navike, kao i tokom mladog meseca u Devici 14. septembra, kada će se pojaviti želja za povećanjem efikasnosti i produktivnosti u svakodnevnom životu, a potencijalno i inspiracija za fokusom na fizičko zdravlje i dobrobit, postavljajući namere vezane za ishranu, vežbanje ili brigu o sebi.

Dodatno, uticaj Venere u oktobru će pripadnike navesti na želju da se fokusiraju na svoj fizički izgled i ličnu negu, što će ih privući i prirodnim, minimalističkim stilovima.