Bik 2023. – godišnji horoskop Bik 2023.

godišnji horoskop

Zanima vas kakav je vaš godišnji horoskop?

Pripadnike Bik znaka očekuje izuzetno dobra godina posvećena ljubavlju i karijernom razvoju omogućenim tranzicijom planeta u ovom znaku, međutim ništa neće doći servirano pojedincima pa tako treba iskoristiti ove periode maksimalno u svoju korist.

Početak godine je počeo snažno sa ulaskom borbenog Marsa 13. januara u znak Bik 2023, a kada je Mars u Biku, kaže se da je u pasivnijem položaju, što može doneti sporiji, metodičniji pristup preduzimanju akcija. 

Promišljenost u delima će pratiti pripadnike tokom čitave godine, posebno u periodu početkom septembra pa do kraja januara 2024. godine! 

Godišnji horoskop Bik 2023. najavljuje da će ova godina doneti odlične perspektive na finansijskom i ljubavnom planu, pa će neke pripadnike iznenaditi i ponuda za brak, a ostala predviđanja možete pogledati u nastavku teksta!

Ljubavni godišnji horoskop Bik 2023.

Juno je asteroid u našem solarnom sistemu kome je potrebno oko 4,36 godina da kruži oko Sunca i kada se poravna sa Bikom, što će se i desiti 11. marta, to potencijalno može imati astrološki značaj.

U astrologiji, Juno se često povezuje sa vezama, partnerstvom i obavezama, dok je Bik poznat po ljubavi prema materijalnim dobrima, stabilnošću i senzualnošću. Stoga se ovo usklađivanje može tumačiti kao vreme za fokusiranje na ove oblasti u životu ili doživljavanje promena i izazova u vezi sa njima!

Pripadnici će samim tim želeti više stabilnosti u ljubavi i partnera koji će im pružiti veću sigurnost, ali i deliti sa njima ambicije i biti u neku ruku idealan.

Usmerenost na veze će se nastaviti i intenzivirati sa ulaskom Venere 16. marta, kada će se ova planeta naći u jednoj od svojih najjačih pozicija, jer horoskopskim znakom Bik vlada Venera, što znači da su energije Venere i Bika usklađene, što se ispoljava sa povećanjem senzualnog zadovoljstva, željom za materijalnom udobnošću i luksuzom, kao i većim fokusom na stabilne i posvećene veze.

Skladno ovim težnjama će osobe rođene pod horoskopskim znakom Bik želeti više od situacije u kojoj se nalaze i prelazak na viši stepen veze, pa i veridbu ili brak, ali će u isto vreme biti potencijalno posesivni i ljubomorni partneri i partnerke.

Međutim, kada je u pitanju znak Bik, godišnji horoskop ukazuje da će uticati na njega retrogradna Venera od 22. jula i trajaće do 3. septembra, a to je izazovno vreme sa mogućnošću za rast i razmišljanje

Od suštinskog je značaja da se u ovom periodu stvari rešavaju polako i da se izbegava donošenje bilo kakvih značajnih odluka ili obaveza, jer su mogući problemi u vezi, kao i davanje potencijalno toksičnim bivšim partnerima i partnerkama nova šansa.

Finansije – horoskop Bik 2023. 

Maj 16. je datum kada kreće period povećanog prosperiteta, rasta i obilja, posebno u oblastima koje se odnose na finansije, poslovanje i materijalnu imovinu. Samim tim, ovo je odlično vreme da se traži unapređenje ili neki drugi benefiti na poslu.

Razlog za to jeste ulazak Jupitera, planete ekspanzije, rasta i obilja u horoskopski znak Bik – povezan sa stabilnošću, materijalnom imovinom i senzualnošću.

Sem toga će Mars do 13. marta delovati na Bikove tako što će intenzivirati tendenciju da budu uporni i vredni, sa fokusom na postizanje svojih ciljeva na praktičan i metodičan način.

Međutim, Mars i Merkur ih gledajući godišnji horoskop za znak Bik 2023. takođe mogu učiniti otpornima na promene ili nove ideje, što je uglavnom i uobičajen slučaj sa ovim znakom, sem toga mogu imati tendenciju da budu tvrdoglavi. 

U astrologiji, Merkur je planeta povezana sa komunikacijom, razmišljanjem i umom, a kada je Merkur u Biku, kaže se da je u praktičnoj i utemeljenoj poziciji, što će doneti sporiji, metodičniji način razmišljanja i komunikacije. 

Ovo usklađivanje, kada je u pitanju godišnji horoskop Bik 2023, od 3. aprila do 11. juna se može iskoristiti za fokusiranje na rešavanje praktičnih pitanja kao što su finansije, posao i materijalna imovina, jer od 21. aprila kada krene retrogradni Merkur dolazi do problema! 

Bikovi 2023. očekuju potencijalne smetnje ili kvarovi u komunikaciji i tehnologiji uzrokujući kašnjenja ili nesporazume.

Uticaj ovih planeta početkom godine možda će kulminirati kada se mladi mesec pojavi u Biku 19. maja, jer se kaže da je to vreme za postavljanje namera u vezi sa materijalnim dobrima, finansijama i stabilnošću. 

Bik je znak povezan sa sigurnošću, senzualnošću i fizičkim svetom, a mlad Mesec u Biku može doneti osećaj utemeljenosti i praktičnosti.

Njegova pojava je znak da je počeo period za fokusiranje na izgradnju finansijske stabilnosti, postavljanje realnih ciljeva za ispoljavanje obilja i stvaranje osećaja udobnosti i luksuza u životu. 

Takođe je važno preduzeti akciju i raditi na ostvarenju svojih namera, a ne oslanjati se isključivo na energije mladog meseca.

Zdravstveni godišnji horoskop Bik 2023.

Bik 2023. će doživeti nekoliko značajnih planetarnih promena koje bi mogle uticati na zdravlje i blagostanje pripadnika. 

Saturn, planeta strukture i odgovornosti, biće u Vodoliji i formiraće kvadratni aspekt sa Bikom veći deo godine, a to će potencijalno doneti osećaj pritiska ili težine Bikovima. Zbog čega je važno dati prioritet brizi o sebi i upravljanju stresom, pre nego što on preraste u nešto ozbiljnije, kao na primer depresiju.

Pored toga, Jupiter, planeta ekspanzije i rasta, biće u Ribama veći deo godine, što može dovesti do fokusa na emocionalno blagostanje i duhovni rast za pojedince, kao i mogućnosti za lečenje i lični razvoj.

Dodatno, Uran, planeta inovacija i promena, takođe će biti u Biku tokom cele godine, što će doneti neočekivane izmene u životima pripadnika znaka Bik, uključujući promene vezane za zdravlje i dobrobit.

Važno je da daju prioritet održavanju uravnoteženosti na zdrav način života u 2023. godine, a redovno vežbanje i balansirana ishrana mogu da podrže fizičko zdravlje, dok tehnike upravljanja stresom poput meditacije ili prakse svesnosti mogu da podrže emocionalno blagostanje. 

Traženje podrške od kvalifikovanih medicinskih stručnjaka je uvek važno za rešavanje bilo kakvih specifičnih zdravstvenih problema, a učestale tegobe za ovaj znak su prehlade, kašalj, upale grla, laringitis, otečene žlezde, ukočenost vrata i manje povrede oko vrata.

Kraj oktobra – vreme za nove početke!

Kada je pun mesec takođe i pomračenje Meseca u Biku, to može doneti pojačanu energiju za fokusiranje na stabilnost, bezbednost i materijalnu imovinu.

Pomračenja Meseca su moćni astrološki događaji koji često predstavljaju krajeve i početke i predstavljaju period značajnih životnih  promena.

Ovo pomračenje u Biku 28. oktobra može doneti priliku da se pripadnici oslobode starih obrazaca i navika vezanih za finansije, odnose i materijalnu imovinu. Takođe, donosi vreme za ispoljavanje obilja, izgradnju finansijske stabilnosti i negovanje odnosa.

Zbog čega je važno preduzeti akciju i raditi na ispoljavanju svojih namera umesto da se oslanjaju samo na energije punog meseca i pomračenja Meseca.