Ovan horoskopski znak

Doba Ovnova – od 21. marta do 20. aprila

 

Ovan horoskopski znak pripada svakoj osobi rođenoj između 21. marta i 20. aprila, pa ukoliko ste Ovan u horoskopu – nastavite da čitate i saznajte sve o Ovnovima – rođenim predvodnicima zodijaka! 

 

Ovan osobine – pozitivne i negativne strane znaka

Horoskopski znak Ovan je prvi znak zodijaka, kardinalni znak – u svakom smislu predvodnik, pa kada su tema osobine ovna, ovo je osnovna karakteristika koja će se uvek nametnuti kao prva. Na kraju krajeva – biti prvi u svemu je nešto takođe vrlo važno za Ovna, za njega, lično, možda i najvažnija. 

 

Ne treba da iznenadi što je upravo vladajuća planeta Ovna – ratoborni Mars. Simbolika Marsa je prilično jasna, ova planeta dobila je ime po Rimskom bogu rata, pa upravo u tom ključu možemo i shvatiti karakteristike Ovna. Ovo su ljudi koji su puni energije, konstantno u potrazi za novim izazovima.

Neverovatno su kompetetaivni, a njihova želja za pobedom budi se čak i prilikom bezbrižne igre, od najmlađih dana.

 

Decu Ovnove prepoznaćete po tome što su upravo to oni nezaustavljivi mališani koji se non stop kreću i trče unaokolo. Rođeni zapovednici i predvodnici – svojom energijom lako šarmiraju masu i vrlo lako postaju omiljeni u društvu. U pitanju su osobe sa jakom aurom, koja se oseti u prostoriji. 

 

Pored neverovatne unutrašnje energije, Ovna krase osobine poput lojalnosti, duhovitosti i strastvenosti. Sve što rade, Ovnovi rade maksimalno posvećeno ili uopšte ni ne započinju. Strast je glavni motivator Ovnova, a bez nje su prilično izgubljeni. Ovnovi su divni prijatelji, a njihova iskrenost je istovremeno i njihova najveća prednost i mana.

 

Neustrašivi / Neobazrivi

Još kao deca Ovnovi će pokazivati sklonost ka iskazivanju hrabrosti i viteštva. Na to ih inicijalno, motiviše njihov višak energije, ali i konstanta želja za dokazivanjem. Ovnovi će stalno biti u potrazi za novim izazovima, pa nije retkost da se često bave visokorizičnim poslovima, poput kaskadera i ekstremnim sportovima.

 

Ipak, demonstriranje neustrašivosti dolazi i sa propratnim rizicima. Često Ovnovi se mogu percipirati kao potpuno neobazrivi i dovoditi sebe, ali i druge ljude oko sebe, u opasne i rizične situacije. Ovan je prijatelj koga želite da imate na svojoj strani kada dođete u neprijatnu situaciju, ali će vrlo često on sam biti zaslužan za dolazak u istu. 

 

Strastveni / Impulsivni

Do neobazrivosti dolazi upravo zbog njihovih impulsivnih odluka, što je možda i jedna od glavnih negativnih osobina Ovnova. Sve što rade – rade sa iskrenom namerom i pasijom, ali ih ova strastvenost može dovesti do brzopletih odluka, donešenih u deliću sekunde. Istovremeno – ovo je njihova najveća prednost i mana.

 

Strastvenost ih čini neverovatno privlačnim i zanimljivim društvom, u kome svi žele da se nađu. Ovan je prijatelj koga želite kada moral padne i on vas nikada neće obeshrabriti ili opterećivati defetizmom. Ovnova, gotovo naivna, vera u dobro i snaga ima moć da pomeri i najinertnije osobe na ovom svetu. 

 

Kompetativni / Agresivni  

Klasični Ovan biće čovek koji je odličan vođa, a u kombinaciji sa neiscrpnom energijom, hrabrošću i strastvenošću, ali i kompetativnošću, daje odličan potencijal za bavljenje takmičarskim aktivnostima poput sporta. Ovan je odličan timski igrač, sve dok se – pobeđuje. Ipak, njihova želja za pobedom i kompetativnost ne čini osobu koja ume ili želi da izgubi.

 

Nisu poznati po tome da dobro gube, ne priznaju poraz, a onda kada nastane tenzije, umeju da budu vrlo negativno takmičarski nastrojeni, pa čak i agresivni. Strastvenost u kombinaciji brzopletošću i impulsivnošću će vrlo često dovesti Ovna u situaciju da se oseti da je u opasnosti i pokaže ofanzivu. Za razliku od nekih drugih znakova, agresija kod Ovnova retko se iskazuje pasivnim metodama – direktni su u svemu, pa i u pokazivanju agresije.

 

Iskreni / Netaktični

Preterana direktnost i iskazivanje apsolutno svega što osećaju je nešto na čemu će gotovo svi Ovnovi morati da rade tokom života. Ova direktnost Ovna je istovremeno izuzetno pozitivna i negativna osobina. S jedne strane, sa Ovnom ćete uvek znati na čemu ste, ovo će biti vaš najiskreniji prijatelj koji nikada neće prezati od toga da vam kaže u čemu grešite ili sa čime se ne slaže. 

 

Ukoliko ste Ovnov prijatelj, prihvatiće vas bezuslovno, a možete biti sigurni da sa njim neće biti pasivne agresije ili skrivenih namera. S druge strane, Ovnova iskrenost često se pokazuje i kao netaktičnost. Ponekad je bolje prećutati neke stvari, ali će oni retko uspeti da se suzdrže od komentara. 

 

Ovo će ponekad osetljivije prijatelje povrediti, a može biti i pogubno u poslovnoj atmosferi gde su određeni ustupci nužni, naročito ukoliko ste na nižim pozicijama.

 

Energični / Neuhvatljivi 

Energičnost Ovnova će gotovo svima biti impresivna i simpatična na početku, međutim, samo neki će uspeti da joj pariraju i prate Ovna u koraku. Ukoliko ste ljubitelj mirnog života i najbolje se osećate kod kuće – Ovan neće biti adekvatan partner za vas. Mnogima će se Ovan zbog svega učiniti neuhvatljivim i nesigurnim partnerom. 

 

Muškarac Ovan – karakteristike muških Ovnova

Muškarac Ovan je jedan od najvećih zavodnika zodijaka, ali zapravo ni ne trudeći se. Vatreni ovnovi su samopouzdani, kompetativni, a ponekad se mogu činiti kao tvrd orah, ali nemojte se zavaravati, jer oni imaju izraženu meku stranu, naročito onda kada vas puste u svoj život. 

 

Ovan je prvi znak zodijaka i prolećne sezone, što se ogleda u njegovoj ličnosti. On je prirodni vođa, zainteresovan za sve nove stvari, što mu daje njegovu intrinzičnu, gotovo dečiju radoznalost i kreativnost, spreman je za avanturu u svakom trenutku. On je stalno u pokretu, a njegov prirodni optimizam je univerzalno privlačan, bez obzira na to koji je vaš znak.

 

Šta Ovan voli kod žene i kako se ponaša muškarac Ovan kada je zaljubljen? 

 

Idealna žena za Ovna biće ona koja je spremna na avanturu i igru. Muškarac Ovan u ljubavi je vrlo lojalan i odan, ali žena koja traži miran porodičan život i sigurnu luku, neće biti preterano zadovoljna ovim muškarcem.

 

Žena Ovan – osobine ženskih Ovnova

Žena Ovan je dominantna, tipična predstavnica jednog vatrenog i kardinalnog znaka zodijaka. Fantastično se snalazi na svim poslovima, naročito upravljačkim funkcijama, a karijera i poslovni uspeh su joj životni prioritet. Odličan je prijatelj koji će biti važna podrška u najtežim životnim trenucima. 

 

Žena Ovan u horoskopu ne traži romantičnu vezu sa mirnim i simpatičnim muškarcem – već naprotiv. Muškarac njenih snova biće „pravi muškarac“. Ako je uspešan, utoliko bolje za nju; ona voli da svog muškarca postavi na pijedestal, ali mora da dokaže da to i zaslužuje!

 

Ovan na poslu – kreativnost i empatija su njihovo tajno oružje

Kao horoskopski znak koji obožava takmičenje, pobedu i pažnju – Ovnovi vrlo često postaju uspešni profesionalni sportisti. Neretko nalaze poslove i u sektoru bezbednosti, a odlični su na menadžerskim i direktorskim poslovima. Ovnovi su vrlo često i preduzetnici, ali i poznata lica šou biznisa!

 

Ovan u ljubavi – kako navesti Ovna da se zaljubi u vas?

Kada se osećate loše, Ovan deluje kao injekcija serotonina, koja vas ohrabruje i obasipa optimizmom i nadom. Čak i u vašim najgorim danima, njegova vatra može podići vaše raspoloženje i dati vam razlog za osmeh, a njihova dečija duhovitost i neodoljivi šarm konstantno se pokazuju kao nešto što čovek želi u svojoj okolini.

 

On je zaista dobra osoba sa najboljim namerama, a kada ste sa Ovnom, to je kao da ste sve vreme sa najboljim prijateljem. On zna kako da iskoristi svoj šarm kako treba da osvoji vaše srce, ali on je zaista zaljubljive prirode, ako vas je odabrao sigurno je da je iskren u namerama. Može da bude srcolomac, ali to nikada nije sa namerom – Ovan prosto uvek u svemu vidi potencijal za zabavu.

 

Pitate se kako navesti Ovna da se zaljubi u vas? 

 

Pokažite inicijativu, borbenost i podelite zainteresovanost za sport, kompetativnost i igru i nećete biti uskraćeni za pažnju Ovna!

Pozovi astrologa

Za detaljnu analizu horoskopskog znaka, podznaka ili čak celokupnu natalnu kartu – vašu ličnu kartu horoskopa, kontaktirajte naše iskusne astrologe koji će vam pomoći da protumačite vaše astrološke potencijale i iskoristite ih na najbolji mogući način.
Astrologis nagradjuje svakog  klijenta sa jednim amuletom za sreću, zdravlje i opšte blagostanje prilikom poziva i konsultacije sa našim tarot majstorom. Ukoliko vam je potreban amulet za supružnika, prijatelja ili voljenu osobu dodatan amulet možete naručiti nakon razgovora sa našim astrologom po ceni od 2290,00 RSD, a on će vam biti isporučen na kućnu adresu.  

Naše usluge

Izrada uporednog i ljubavnog horoskopa
Izrada natalne karte
Izrada godišnjeg horoskopa

Naši astrolozi

Horoskop

Ovan
Bik
Blizanci
Rak
Lav
Devica
Vaga
Škorpija
Strelac
Jarac
Vodolija
Ribe